Apotheek Dedeyne, Aalter |
09 374 17 27 |
Apotheek Dedeyne, Ursel |
09 374 18 94

Gedurende de maand maart zijn alle verzorgingsproducten van Avène aan -20%. Avène is een zeer uitgebreid gamma voor alle huidtypes! Van droge, atopische huid tot een normale, gemengde huid.

 

Klik hier om de promoties te ontdekken!

 

Weetje: Avène kan de ongewenste effecten van behandelingen tegen kanker op de huid verminderen en verzachten.

Behandelingen tegen kanker hebben de laatste jaren een sterke evolutie doorgemaakt: naast chirurgie, radiotherapie en de “klassieke” chemotherapie beschikken oncologen vandaag de dag ook over krachtige nieuwe geneesmiddelen die doelgericht inwerken op de vermenigvuldiging van kankercellen, de doorbloeding van tumoren of de immuunrespons op tumoren.

Deze therapeutische innovaties hebben een grote weerslag op de prognose van de aandoening en de levenskwaliteit van de patiënt.

Deze verhoogde doeltreffendheid gaat echter ook gepaard met een aantal ongewenste neveneffecten die aan het werkingsmechanisme van de molecules in kwestie toe te schrijven zijn. Soms gaat het om een louter onaangenaam gevoel, maar er kunnen zich ook echt hinderlijke nevenwerkingen voordoen die de voortzetting van de behandeling zelfs in de weg kunnen staan. Ook de huid krijgt vaak af te rekenen met vervelende neveneffecten: een extreem droge huid, ontsteking en pijn ter hoogte van drukzones, kloofjes, barstjes, acneachtige letsels… zijn maar enkele van de symptomen die vaak worden vastgesteld.

Er bestaan echter oplossingen om het effect van bepaalde geneesmiddelen of radiotherapie onder controle te houden. Als ondersteunende zorg wordt daarvoor gebruik gemaakt van dermocosmetica die aan zeer strikte kwaliteitseisen voldoen en makkelijk toe te passen zijn. Samen met specifieke aanbevelingen voor de verzorging van de huid vormen deze dermocosmetica een onmisbare aanvulling om de therapietrouw bij een behandeling tegen kanker te bevorderen. Ze zorgen er immers voor dat de patiënt zich comfortabel in zijn vel voelt en dat de impact van de behandeling op de levenskwaliteit beperkt blijft.

Dr Didier GUERRERO 
Adviserend dermatoloog Laboratoires dermatologiques Avène

bron: www.avene.be